For a better experience on MUBI, update your browser.

Latter og tårer

by Oistein Refseth
Hvis du måtte velge, hvilke filmer ville du tatt med deg til en øde øy hvor du måtte tilbringe resten av livet ditt? Citizen Kane? Nei. Noe av Fellini? Aldri i verden. Vertigo? Kanskje. City Lights? Ikke umulig. Det er trist nok å måtte tilbringe resten av livet på en øde øy. Man trenger virkelig ikke Antonionis filmer for å gjøre tilværelsen jævligere. Man trenger ikke nødvendigvis stor filmkunst, men filmer som holder deg i live, minner deg om hvordan livet blant andre mennesker var og som dekker et stort spekter av følelser. Farvel menneskeheten! Her er filmene jeg ville tatt med meg på en øde øy. Hadde bare alle kunne hatt Illeana… Read more

Hvis du måtte velge, hvilke filmer ville du tatt med deg til en øde øy hvor du måtte tilbringe resten av livet ditt? Citizen Kane? Nei. Noe av Fellini? Aldri i verden. Vertigo? Kanskje. City Lights? Ikke umulig.

Det er trist nok å måtte tilbringe resten av livet på en øde øy. Man trenger virkelig ikke Antonionis filmer for å gjøre tilværelsen jævligere. Man trenger ikke nødvendigvis stor filmkunst, men filmer som holder deg i live, minner deg om hvordan livet blant andre mennesker var og som dekker et stort spekter av følelser.

Farvel menneskeheten! Her er filmene jeg ville tatt med meg på en øde øy. Hadde bare alle kunne hatt Illeana Douglas i en liten rolle.

Read less